Fvt.hu
FVT Blog
Menu

Való-e a férfiaknak nyaklánc, gyűrű, karkötő? április 22, 2016

Az már megbeszélt tény, hogy az ékszereket minden hölgy szereti. Már az egészen aprócska kislányok is szívesen teszik a nyakukba édesanyjuk gyöngysorát, kezükre annak karkötőjét, és így tovább. Sőt! Már a pár hetes leánygyermekünk fülébe is fülbevalót teszünk.

Csoda hát, hogy az ékszerviselés természetes lesz számukra?

A játék babák egy része is visel fülbevalót, gyűrűt, nyakában nyaklánc, kezén karkötő. Így hát a világ legtermészetesebb dolga, hogy a kislány abba nő bele, hogy az ékszerviselés természetes.

A fülbevaló belövés után, a pár hónapos gyermek borostyán nyakláncot kap a nyakába a fogzási problémák enyhítése érdekében. És ezt már nem csak a kislány, hanem a kisfiú is. Mondhatjuk, hogy az ékszerviselés teljesen természetes, hétköznapi dolog. Nők esetében mindenképpen. No, de mi a helyzet a férfiakkal az ékszerek terén?

Ebben a kérdésben nagyon megoszlanak a vélemények, mind a nők, mind a férfiak körében. A férfiak egy része szívesen visel ékszert, legyen az nyaklánc, karkötő, vagy gyűrű, sőt, a bátrabbak, extravagánsabbak még fülbevalót is hordanak. A másik csoportjuk azonban messze elutasítja az ékszerviselést, szerintük az nőies, és még a jegygyűrűt sem viselik, csak ha nagyon muszáj. A nők is két táborra oszlanak e tekintetben, van, aki azt mondja, hogy férfiember ne viseljen ékszert, hisz az túl feminin vonásokat mutat, míg más nőknek kifejezetten tetszik, ha a párja ékszert vesz fel.

A férfiak körében inkább a nagyobb, erősebb, határozottabb ékszerek hódítanak: Egy-egy vastag arany vagy ezüst nyaklánc, hozzá vastag, hangsúlyos karkötő. Sok férfi szívesen visel a jegygyűrűje mellé pecsétgyűrűt is, akár többet is. Főként a fiatalabb fiúk, férfiak viselnek szívesen fülbevalót, zömmel egyik fülükben, de előfordul, hogy mindkettőbe tesznek egy-egy kis karikát. Néhány éve, évtizede a fiúk különböző piercingeket is hordanak, sokszor elég bizarr helyeken: szemöldökben, ajakban, mellbimbóban. Az, hogy tetszik vagy sem, mindenkinek a saját ízlése szerinti dolog.

Mostanában trendi a pasik körében a borostyán, vagy bőrnyaklánc, a bőr karkötő. Ugyanúgy a kifejezetten nagy, nemesacélból készült vastag, merev karkötő, gyűrű. A férfi ékszerviselésben is vannak különböző trendek, és az egyéni stílus is meghatározó.

Bizonyára viccesen nézne ki egy öltönyös – nyakkendős üzletember bőrnyaklánccal, és bazi nagy nemesacél karkötővel. Ők a finomabb arany nyakláncot, pecsétgyűrűt, és a nyaklánccal egyensúlyban lévő karkötőt részesítik előnyben, valamint az elegáns órákat, ami szintén ékszerként funkcionál, és nekik kifejezetten előnyös.

Legjobb tehát, ha férjünknek, fiúnknak, testvérünknek nem szólunk bele az ékszerviselési szokásaiba, hagyjuk, hogy maguk döntsék el, hogy szeretik-e és viselik-e azokat.

Kategóriák: Ékszer rovat