Fvt.hu
FVT Blog
Menu

Mikor milyen karkötő való? április 22, 2016

Az teljesen természetes, hogy mindannyian szeretjük az ékszereket és szívesen viselünk a ruházatunk kiegészítéseként divatos, szép darabokat, hogy megjelenésünket még inkább feldobjuk. Azonban nem mindegy, hogy mit mivel viselünk, ahogy az sem, hogy milyen nyaklánc, milyen karkötő, fülbevaló, gyűrű, milyen alkalommal ékesíti a megjelenésünket.

Mert lássuk be, hogy bután néznénk ki egy rock koncerten szakadt farmerban, trikóban, miközben a karunkat egy méreg drága briliáns karkötő díszíti, és ugyanez igaz, ha egy esküvőn mondjuk, filléres karkötősorral jelennénk meg. Nyilván mindenkinek van ízlése és ilyen kirívó baklövést senki nem követ el, de jó ha tudjuk, hogy mik a határok.

Maradjunk a már fent említett rock koncertnél, és farmernál, trikónál. Kifejezetten trendi ehhez a viselethez egy szélesebb bőr karkötő szegecsekkel kirakva. Illik mind az öltözékhez, mind az alkalomhoz. Leginkább persze fiatalokon mutat jól, egy ötvenes rocknagyi ilyen szerkóban lehet, hogy megmosolyogtatná a fiatalságot.

Akinek kicsit kötöttebb munkahelye van, annak muszáj megválogatni mind az öltözetet, mind az ékszert, sok munkahelyen le is van fektetve szabályként, hogy miben lehet megjelenni, többnyire a bankok, hivatalok kötik meg az ilyesmit. Egy hivatalban, ahol kosztümben, vagy szoknyában és blúzban kell megjelenni, nyilván nem lehet az ékszer sem kihívó, és nem tehetünk fel 8-10 soros, színes műanyag karkötőt sem. Ha egyáltalán megengedett az ékszerviselés, akkor szolid, vékony ezüst, vagy arany karkötő lehet a hivatalnok hölgy dísze a csuklóján.

Azonban aki egy divatáru üzletben dolgozik, az bátran felvehet a színes kis nyári ruhájához, fiatalos, vidám, színes, több soros műanyag karkötőt, egyrészt vidám, üde hangulatot áraszt, másrészt kicsit reklámozza is megjelenésével a divatáru üzlet termékeit.

Iskolában a tanárok nem rajonganak az ékszerekért, de a középiskolás lányokat ez nemigen szokta érdekelni, így ők is előszeretettel viselnek csinos ékszereket. Tesi órán balesetveszélyes lehet, ott mindenképp illik levenni, de ha szolid, diáklányos ezüst vagy arany karkötőt teszel fel, azért biztosan nem szólnak, ahogy a visszafogott bőr, és bizsu csecse-becsékért sem.

Alkalomra, például esküvőre, bálba, színházba a ruhánkhoz harmonizáló arany, drágakő ékszerkölteményeinket is felvehetjük, lényeg itt is az, hogy ne essünk túlzásba. A menyasszonyt semmiképp ne öltözzük túl, és ékszerekben se akarjunk kitűnni mellőle, legyen ez az ő napja. Egy arany, netán briliáns vagy gyémántkarkötő a maga szolid szépségével, és egy elegáns ruhával főnyeremény lehet!

Kategóriák: Ékszer rovat