Fvt.hu
FVT Blog
Menu

Karkötő egy kicsit másként április 22, 2016

kristály karkötőHa karkötőt szeretnénk venni, akkor viszonylag hamar el tudjuk azt dönteni, hogy milyen anyagból való legyen az új ékszer: Arany, ezüst, esetleg bizsu, vagy valamilyen természetes anyag. Ízlésünk, stílusunk, pénztárcánk szerint dönthetünk.

Azonban van egy másik szempont is, ha az ékszereket vizsgáljuk, s ha valaki ezen szempontok alapján szeretne karkötő tulajdonos lenni, akkor válassza ki a hozzá leginkább közelállót!

Miről is van szó?

A kristályból és drágakövekből készült ékszerek nem csak szépek, nem csak szebbé tesznek, hanem az egészségünkre is különféle hatást gyakorolnak. Bizonyos kövek viselése a kő rezgésének hatására energetikai változásokat indít be az emberi szervezetben. Minden embernek saját rezgése van, s ezek irányítják a bennünk zajló folyamatokat. Ha a szervezetben az energetikai egyensúly felbomlik, akkor ott valami probléma van. Az energiagátak pedig betegségeket okozhatnak.

A kristályok rendelkeznek saját energiaaurával. Ha kapcsolatba lép az emberi aurával, akkor kiirtják belőle a negatív energiákat és helyrebillen az egyensúly.

Karkötő kétféleképpen hordható: Vagy a jobb, vagy a bal csuklón. Kezünknek szimbolikus jelentései vannak. Ennek értelmében, ha a bal kezünk fáj, akkor az azt jelenti, hogy valamit, vagy valakit nem akarunk elfogadni, a jobb kéz fájdalma pedig arra utal, hogy valakit vagy valamit nem tudunk elengedni.

A jobb csuklón viselt karkötő a test jobb oldalára fejti ki hatását, a bal karon hordott karkötő pedig a test bal oldalára hat. Ennek értelmében azon a csuklón kell a karkötőt viselni, amely oldalon jellemzően a bajt észleljük.

Ugyanakkor a jobb karon hordott karkötő a bal agyféltekére fejti ki hatását, míg a bal karon hordott karkötő a jobb agyfélteke működésére hat.

A bal agyféltekénk objektív, racionális és logikus. Megvizsgál minden bejövő információt, megtervezi és elvégzi a problémamegoldás különböző lépéseit. Van időérzéke, tárgyilagos, valamint kritikus. Ez a rész felel a verbális kommunikációért, mivel itt találjuk a beszédközpontot, képes értelmezi a szavakat, valamint a számokat, és ezeket mondatokká fűzni.

A jobb agyfélteke szerepköre a non-verbális kommunikáció, a szubjektív meglátás, kreativitás. Részt vesz a zeneiségben, kitűnő a térlátása, a színeket, formákat, arcokat ismeri fel. A dolgokat egészében látja, részt vesz a rajzkészségben, az alkotásban. Érzelmi reakciói erősebbek, ennek a féltekének van szerepe a hatodik érzék és intuíció jelenségében.

Tekintve, hogy a karokon minden meridián áthalad, a karkötő használatával gyakorlatilag minden szerv elérhető ezeken keresztül. Vagyis a kristályokból készült karkötő viselete az egész testre kifejti jótékony hatását.

A megfelelő kövekből készített karkötő viselésével energetizálhatjuk a szerveinket, így beindítva az öngyógyítás folyamatát.
Néhány ismertebb kristály gyógyhatása:

  • Ametiszt – általános erősítő, cukorbetegségre, pajzsmirigyre hat, jót tesz az idegrendszernek
  • Gyémánt – epilepsziára hatásos, idegrendszeri betegségekre, az agy keringési rendellenességeire
  • Opál – leukémia gyógyításában van szerepe, nemi betegségek kezelésében, vérképzőrendszeri bajokra
  • Rubin – bélfertőzésre, anyagcsere problémákra, alacsony vérnyomás kezelésére
  • Smaragd – fejfájásra, epilepsziára, hasnyálmirigy gondok esetén
Kategóriák: Ékszer rovat